sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Ihana Klaara SchildgrötJoskus minulle tarjotaan nukkeja ja leluja ostettavaksi. Viime talvena meille halusi muuttaa Schildgröt tehtaan selluloidinukke1900- luvun alkuvuosikymmeniltä sisaruksineen (niistä kerron joskus myöhemmin). 

Klaaralla oli jo muutaman  sukupolven ajan  leikitty, kun tuo kuvan pieni tyttö 1940-luvulla sotien jälkeen nuken itselleen sai. Klaaralla oli kauniit kiharat ja rusetti, aivan kuten suloisella omistajallaan. Nimen Klaaralle oli antanut jo ihka ensimmäinen omistaja, Klaara päätyi uusien leikkien jälkeen vintille vuosikymmeniksi.  Kun omistajan ystävätär kävi korjaamollani noutamassa nukkeaan oli Klaaran omistaja mukana. Sovimme että käyn luonaan katsomassa nukkeja joista on luopumassa. 

Kun meni käymään oli Klaara jo tuotu vintiltä olohuoneeseen. Silmät ja peruukki olivat kadonneet. Ihana sininen leninki ja kaikki muutkin vaatteet, sukkia myöten olivat kuitenkin edelleen yllä.  

Ehkäpä ne vinttivuosikymmenet olivat Klaaran pelastus. Kasvot olivat säilyneet kauniina kun suora auringonvalo ei niitä ollut haalistanut eikä kukaan niitä ollut yrittänyt puhdistaa.  "Risaa ja vanhaa" leninkiä kukaan ei ollut vaihtanut uuteen. Onneksi vintillä ei ollut käynyt kutsumattomia vieraitakaan: hiiriä, ötököitä tai varkaita. 


Sopiva vanha peruukki ja silmät löytyivät varastostani. Leningin ja muut vaatteet sain puhdistettua ja korjattua. Rusetti päähän - oih ihanuutta! 


2 kommenttia:

Kiitos kommentista :)