keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pelottavasta ihanuudeksiLisää töitä  vuosien takaa.  Nukkeparka. Hiukset poissa ja päähän oli piirrelty. Nukke oli kuitenkin erittäin tunnearvokas ja korjaamollehan se tuli. Tahrat vaalentuivat yllättävän hyvin, onneksi eivät olleet kovin tiukkaan imeytyneet vinyyliin. Joskus tussin ja mustekynän jälkien poisto on erittäin haastavaa ja joskus jopa mahdotonta. Mutta aina tahrat kuitenkin vaalenevat huomattavasti.


Hiusten uudelleenistutus, reroottaus on helppoa mutta vie aikaa. Tähän nukkeen sitä kului reilu 10 tuntia. Siis pelkästään hiuksiin.

Silmätkin puuttuivat. Onneksi ne olivat tallella  silmäkuopissa ja ne sai kiinnitettyä paikoilleen. Valitettavasti liikkumismekanismeja ei voitu korjata sillä  se olisi vaatinut pään vinyylin pehmentämisen kuumassa ja riski pään sulamiseen oli liian suuri. Silmät kun olivat päässä pienten kuoppien sisällä jotka oli sulatettu kiinni. .

Kuulostaapa hurjalta mutta sitä tämä nukkelääkärityö on. Nuken korjaus tuli maksamaan moniverroin sen mitä uuusi olisi maksanut. Mutta se olisi ollut uusi nukke vailla tunnearvoa.

2 kommenttia:

  1. Joskus uusi nukkekin "ilman tunnearvoja" voi korvata puuttuneine tunnearvoineenkin kauan sitten kadonneen nuken. Eli itse olen etsinyt lapsuuteni kadonnutta nukkea jo vuosikymmeniä! :) Jos vastaava nukke löytyisi, niin kyllä se saisi kunniapaikan meidän huushollissa! Minä kun en enää ole varsinaisessa leikki-iässä!!! :DDD

    VastaaPoista
  2. Olet aivan oikeassa Marja-Leena. Mutta jos vanha nukke on tallella ja rikki, en suosittele sen korvaamista uudella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)